Heb je weleens zin in iets lekkers, maar ook iets gezonds?
Ik heb dit recept gisteravond zelf uitgeprobeerd en het is super eenvoudig. Het moeilijkste deel was wachten tot ze helemaal waren afgekoeld.
Je hebt niets bijzonders nodig om deze koekjes te maken, dus de kans is groot dat je alles al in huis hebt, en zo niet, dan kun je altijd aanpassingen maken. Het geweldige is dat je ze binnen minder dan 30 minuten helemaal klaar kunt hebben.
Wat heb je nodig:
- 100 gram havermout
- 30 g pure chocolade (>70% cacao)
- 1 ei
- 1 flinke eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel honing
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 handvol rozijnen
- 1 handvol cashewnoten
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier of een handige siliconen mat.
Doe de havermout in de mengkom en voeg het bakpoeder en de kaneel toe.
Hak de chocolade grof en doe hetzelfde met de rozijnen en cashewnoten.
Voeg een flinke eetlepel pindakaas toe aan de havermout, voeg de honing toe en breek het ei boven de kom. Gebruik een lepel om alles door elkaar te mengen en voeg tot slot de chocolade, rozijnen en cashewnoten toe. Gebruik nu alle ingrediënten om met je handen een stevig deegbal te maken.
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol ze met je handen tot ballen. Plaats de ballen op de beklede bakplaat en druk ze voorzichtig plat tot ze ongeveer 1 cm dik zijn.
Bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn en laat ze vervolgens volledig afkoelen.
Geniet van je maaltijd (zonder schuldgevoel)